
Ovi vrhunski crêpes se odlično slažu sa jelima od mesa.
- Pripremite pročišćeni puter rastopivši ga u maloj šerpi.
- Čim počne da se peni, lagano skinite penu dok se potpuno ne pročisti.
- Prečišćeni maslac ostavite sa strane u maloj staklenoj posudi.
- Skuvajte krompir u slanoj vodi, a zatim izmiksajte pire u posudi za mešanje.
- Umešajte mleko i ostavite da se ohladi.
- Umešajte 3 kašike brašna, zatim jedno po jedno cela jaja, a zatim belance.
- Mešajte metlicom ili drvenom kašikom dok ne postigne konzistenciju guste kreme. Zagrejte gasnu ploču za dinstanje.
- Za pečenje svake palačinke namažite posudu puterom i ulijte smesu: crepes će prirodno da se oblikuju. Kad postanu smeđe s jedne strane, okrenite i popecite i drugu stanu. Držite na toplom dok ne budete spremni za posluživanje.

ZA 4 OSOBE
Nivo zahtevnosti:
lako
Vreme pripreme:
20-40 minuta
Vreme kuvanja:
20 minuta
APARATI LACANCHE

Gasni gorionici

Ploča za dinstanje


SASTOJCI
- 400 g putera
- 500 g oguljenog krompira
- ½ litra mleka
- 3 kašike brašna
- 3 celih jaja
- 4 belanca
- So
POSUĐE
- 1 mala šerpa
- 1 mala kutlača
- 1 staklena posuda
- 1 mlin
- 1 drvena kašika
- 1 metlica
- 1 staklena posuda za mešanje
- 2 male posude za blini




